"TÜRKİYE'DE COVID-19 SALGINI SÜRECİNDE MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI TARAFINDAN ATILAN POLİTİKA ADIMLARI"  

"TÜRKİYE'DE COVID-19 SALGINI SÜRECİNDE MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI TARAFINDAN ATILAN POLİTİKA ADIMLARI"

"Türkiye'de Covid-19 Salgını Sürecinde Millî Eğitim Bakanlığı Tarafından Atılan Politika Adımları" bilimsel yayına dönüştü. Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer'in kaleme aldığı makale, 'Kastamonu Educational Journal'de yayımlandı.


"Türkiye'de Covid-19 Salgını Sürecinde Millî Eğitim Bakanlığı Tarafından Atılan Politika Adımları"
Prof. Dr. Mahmut Özer

Makale Özeti:
Ülkeler tüm dünyada devam eden COVID-19 salgını nedeniyle oluşan yeni durumlarla mücadele etmekte, eğitim yöneticileri öğrencilerin eğitim ihtiyaçlarını çevrimiçi platformlar ve uzaktan eğitim çözümleri aracılığıyla karşılamak için çaba göstermektedir. Milyarlarca öğrenci ve milyonlarca eğitimci salgın nedeniyle okulların kapanması ve diğer sınırlamalardan etkilenmiştir. Bu çalışmada, Türkiye'de COVID-19 salgını sürecinde eğitim hizmetlerinin devam etmesi ve toplumun ihtiyaçlarının eğitim kurumlarında gerçekleştirilen üretimlerle karşılanması için Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından atılan adımlar değerlendirilmiştir. Türkiye'de okulların kapanması kararı ile MEB etkin bir uzaktan eğitim sistemi kurmak için dijital eğitim platformu olarak hizmet veren Eğitim Bilişim Ağı'nın (EBA) altyapısını güçlendirmiş ve Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) ile işbirliği yapmıştır. Mesleki ve teknik eğitim (MTEK) kurumları üretim ve uyum potansiyellerinden yararlanarak toplumun salgın günlerindeki taleplerini karşılamada çok büyük bir katkı sağlamıştır. COVID-19'un yol açtığı olumsuz psikolojik etkiler ile başa çıkmak için MEB, yardım hattı ve rehberlerden oluşan bir psikososyal destek sistemi kurmuştur. Sonuç olarak MEB, öğrencileri akademik ve sosyal açıdan destekleyen bir uzaktan eğitim sistemi kurmuş, psikososyal destek sistemini hayata geçirmiş ve MTEK kurumlarının salgın günlerinde ihtiyaç duyulan materyalleri üretmesini sağlamıştır.

Makaleye ulaşmak için tıklayınız

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.