"SU ELÇİLERİ EĞİTİMDE"  

"SU ELÇİLERİ EĞİTİMDE"

Temel Eğitim Genel Müdürlüğü ile Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü arasında, “22 Mart Dünya Su Günü”nde işbirliği protokolü imzalandı.

Temel Eğitim Genel Müdürlüğü ile DSİ arasında okul öncesi, ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin; suyun doğru kullanımı ile su tüketiminde tasarruf konularında, duyarlılık ve farkındalıklarını zenginleştirmek amacıyla eğitim verilmesine yönelik iş birliği protokolü imzalandı.  Törene, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Akif Özkaldı, Millî Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürü Cem Gençoğlu, DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın katıldı.
 
Temel Eğitim Genel Müdürü Cem Gençoğlu, konuşmasında dünyamız için önemli olan iki değerin “su ve çocuklarımız” olduğunu belirtti. Dünya Su Gününde bu iki kurumun iş birliği için bir araya gelmiş olmasının önemini vurgulayan Gençoğlu, “Su Elçileri Projesi” ile başlayan iş birliğinin atılan bu imzalarla daha da güçlenerek devam edeceğini ifade etti. 
 
“Su Elçileri İş birliği Anlaşması” kapsamında Türkiye genelinde Millî Eğitim Bakanlığına bağlı tüm okullarda Su Elçileri etkinlikleri düzenlenecek. 
 
İmza töreninin ardından yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.  
 
Dünya Su Günü 1994 yılından bu yana, Birleşmiş Milletlere ait bir üye tarafından koordine edilerek, her yıl farklı temalar vurgulanarak tüm dünyada kutlanmaktadır. Uluslararası Dünya Su Günü´nün 2019 yılı teması "Kimseyi Geride Bırakmamak” olarak belirlendi.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.