PAZARTESİ GÜNÜ KULLANIMA AÇILACAK "CANLI SINIF" UYGULAMASINA İLİŞKİN VİDEOLU BİLGİLENDİRME  
PAZARTESİ GÜNÜ KULLANIMA AÇILACAK

PAZARTESİ GÜNÜ KULLANIMA AÇILACAK "CANLI SINIF" UYGULAMASINA İLİŞKİN VİDEOLU BİLGİLENDİRME

LGS ve YKS'ye hazırlanan 8 ve 12'nci sınıf öğrencileri için pazartesi günü kullanıma açılacak "EBA Canlı Sınıf" uygulamasına ilişkin simülasyon videosu ve işleyişe ilişkin bilgiler kamuoyu ile paylaşıldı.

"EBA Canlı Sınıf" uygulaması Liselere Geçiş Sistemi kapsamında yapılacak merkezi sınava katılacak 8 ve YKS'ye girecek 12. sınıf öğrencileri için pazartesi günü kullanıma açılacak. Uygulamanın nasıl olacağına ilişkin hazırlıklar tamamlandı. Uygulamaya ilişkin simülasyon videosu ile teknik detayların uzman anlatımıyla verildiği bilgilendirme videoları basın ve kamuoyu ile paylaşıldı.
 
Videolarda, öğretmenlere "EBA"ya nasıl ders yükleneceğine, öğrencilere de canlı derslere nasıl ulaşacakları ve katılacakları ile içeriklere ilişkin ayrıntılı bilgiler verildi. 
 
Videoda EBA teknik uzmanı Funda İnce, "EBA Canlı Sınıf" uygulamasına ilişkin bilgiler aktararak, özelliğin Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılacak merkezi sınavlar ile Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) girecek öğrenciler için açılacağını kaydetti. İnce, sistemin kademeli olarak yaygınlaştırılacağını belirtti.
 
Altyapı hazırlıklarının tamamlandığını ve pilot uygulamaların Ankara, İstanbul, Mersin ve İzmir'de yapıldığını ifade eden İnce, sistemin hafta başından itibaren de Türkiye genelindeki 8 ve 12. sınıf öğrencilerine açılmasının planlandığını kaydetti.
 
"EBA Canlı Sınıf" uygulaması simülasyon videosunu izlemek için tıklayınız.
 
"EBA Canlı Sınıf" uygulamasına ilişkin teknik detaylara ulaşmak için tıklayınız.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.