MİNİKLERİN ÇİZDİĞİ RESİMLER OYUNCAK OLDU  
MİNİKLERİN ÇİZDİĞİ RESİMLER OYUNCAK OLDU

MİNİKLERİN ÇİZDİĞİ RESİMLER OYUNCAK OLDU

Ağrı’da, ana sınıfı öğrencileri hayal etti, liseli gençler gerçeğe dönüştürdü.

Ağrı´nın Diyadin ilçesinde köyde öğrenim gören ana sınıfı öğrencilerinin resmettiği oyuncakları, Tendürek Dağı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri atık tekstil malzemeleri kullanarak gerçeğe dönüştürdü.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın eşi Emine Erdoğan´ın himayesinde gerçekleştirilen "Sıfır Atık Projesi" Ağrı´nın Diyadin ilçesinde bulunan Tendürek Dağı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde de hayata geçirildi. İsrafı önlemek ve atık malzemeleri geri kazanmak amacıyla yapılan projede, lisede bulunan geri dönüşüm kutularındaki atık malzemeler kız öğrencilerin ellerinde işlenerek oyuncağa dönüştürüldü.
 
Omuzbaşı köyündeki ana sınıfı öğrencilerinin çizdiği resimlerin öğretmenler aracılığıyla kendilerine ulaştırılması üzerine harekete geçen lise öğrencileri, atık malzemeleri toplayarak aylar süren bir çalışmanın ardından çok sayıda oyuncak yaptı. "Hayal et, gerçekleştirelim" sloganı yola çıkan öğrenciler, el emeği göz nuru ile yorucu bir çalışmanın sonunda çok sayıda oyuncak yapıp atkı ördü. 
 
Minik kardeşlerinin hayallerindeki oyuncakları atık malzemelerle yapan öğrenciler, daha sonra köye giderek kardeşlerine yaptıkları oyuncak ve atkıları hediye etti.
 
İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Faruk Tekin, Sıfır Atık Projesi ile öncelikli amaçlarının çevre bilinci kazandırmak olduğunu belirterek, projeyi yaygınlaştıracaklarını söyledi. 
 
"Bu bağlamda Sayın Cumhurbaşkanımızın eşleri hanımefendi Emine Erdoğan´ın himayelerinde gerçekleştirilen bir proje. Biz Ağrı ilinde bunu Sıfır Atık Projesi ile gerçekleştirmek istiyoruz. Bunu da tüm okullarımızda ekipler oluşturarak ve o bölgelerde o sınıflarda yine geri dönüşüm kutularını okullarımıza yerleştirerek bunu başlattık. İnşallah bunu bütün ilçelerimize ve ilimize yayarak tüm okullarda bu bilinci geliştirmek istiyoruz. Arkadaşlar ana sınıfı öğrencilerinin çizdiği resimleri oyuncağa dönüştürdüler. Buradaki sadece oyuncağa dönüştürmek değil. Burada atık tekstil ürünlerinden bu oyuncakları yaptılar ve bunları da paketleyerek götürüp arkadaşlarına hediye edecekler."
 
"Onların hayal ettikleri oyuncakları yaptık"
"Hayal et gerçekleştir" projesini heyecanla hayata geçirdiklerini dile getiren 11. Sınıf öğrencisi Kader Demir, "Ana sınıfında okuyan kardeşlerimize çantalar ve oyuncaklar yaptık. Onların hayal ettikleri oyuncakları yaptık. Sıfır Atık Projesi´nden yararlandık ve buraya kadar geldik. Eskiden sergi yapınca faydası olmuyordu. Küçükken bizimde hayallerimiz vardı. Küçük arkadaşlarımızın da böyle hayalleri olur diye gerçekleştirmek istedik. Köydeki arkadaşlarımız atkı ve bere alamadığından biz onlar için bunları ördük. Üşümemeleri içinde hediye edeceğiz." diye konuştu. 
 
Aynı sınıfta eğitim gören Nurgül Aka da çok mutlu olduklarını ve bu başarının kendileri için gurur verici olduğunu kaydetti: "Arkadaşlarımızla paylaşmayı öğrendik. Mutlu olduk ve küçük kalplere sevgi ördük. Atkı ve bere ördük. Bazı arkadaşlarımızın durumu iyi olamayabiliyor. Biz de birbirimize yardımcı olduk. Güzel bir şey yaptığımızı umuyorum. Hepimiz ayrı ayrı çok sayıda ürün yaptık. Değişik maske ve ürünler de yaptık. Bunları köydeki öğrencilere vereceğiz. Umarım mutlu olurlar."

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.