MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞININ YENİ BİLİŞİM HİZMETLERİNE BÜYÜK İLGİ  
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞININ YENİ BİLİŞİM HİZMETLERİNE BÜYÜK İLGİ

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞININ YENİ BİLİŞİM HİZMETLERİNE BÜYÜK İLGİ

Millî Eğitim Bakanlığının, e-Devlet üzerinden sunduğu yeni bilişim hizmetlerinden bu yıl 35 milyon 863 bin kez yararlanıldı.   

Türkiye´de okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise kademesinde kayıtlı yaklaşık 18 milyon öğrenci eğitim görüyor. Millî Eğitim Bakanlığı, öğrenci, veli ve öğretmenlere her türlü hizmete yönelik iş ve işlemleri elektronik ortamda gerçekleştiriyor. Bu kapsamda, e-Okul, MEBBİS, Doküman Yönetim Sistemi (DYS), e-Yaygın, Açık Öğretim Kurumları, e-Personel gibi farklı sistemleri kullanan Bakanlık, bu hizmetlere erişimi kolaylaştırmak için yeni iyileştirmeler yapıyor. 
 
Bakanlık, bu kapsamda elektronik ortamda sunduğu hizmetlerin e-Devlet ile entegrasyonu için 2018´de 11 yeni hizmeti daha e-Devlet üzerinden vermeye başladı. Millî Eğitim Bakanlığı, 2018´de "Bireysel Okur Yazarlık Belgesi Doğrulama, Bireysel Okur Yazarlık Belgesi Sorgulama, Çırak Öğrenci Devamsızlık Bilgileri Sorgulama, e-Dilekçe Sorgulama, Elektronik Belge Yönetim Sistemi Evrak Doğrulama, İletişim Merkezi Başvuru Sonucu Sorgulama, Mesleki ve Teknik Açık Öğretim Okulu Kurs Başarı veya Yetki Belgesi Doğrulama, Mesleki ve Teknik Açık Öğretim Okulu Kurs Başarı veya Yetki Belgesi Sorgulama, Özel Okul Öğretim Desteği Sorgulama, Ücretli Öğretmenlik Başvurusu, Araştırma, Yarışma ve Sosyal Etkinlikler İzin Projesi ve Yaygın Eğitim Sertifika Belgesi Doğrulama" olmak üzere 11 hizmetini daha e-Devlet üzerinden sunmaya başladı.
 
Böylece Millî Eğitim Bakanlığının e-Devlet üzerinden sunduğu hizmet sayısı 33´e çıktı. Millî Eğitim Bakanlığının, e-Devlet üzerinden sunduğu yeni hizmetlerden sadece 2018´de 35 milyon 863 bin kez yararlanıldı. Millî Eğitim Bakanlığının bilişim sistemleri, 1 milyonun üzerinde personel, özel kurumlar dahil olmak üzere 74 bin kurum, 18 milyon öğrenci ve veli tarafından kullanılıyor.   

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.