LGS'DE İKİNCİ NAKİL DÖNEMİ TERCİHLERİNDE BUGÜN SON GÜN  
LGS'DE İKİNCİ NAKİL DÖNEMİ TERCİHLERİNDE BUGÜN SON GÜN

LGS'DE İKİNCİ NAKİL DÖNEMİ TERCİHLERİNDE BUGÜN SON GÜN

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında, yerleştirmeye esas ikinci nakil dönemi için tercihler saat 17.00'ye kadar alınacak.

Yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından bir okula yerleşemeyen ya da yerleştiği okulu değiştirmek isteyen öğrenciler için ilki hafta başında tamamlanan nakil yerleştirme sürecinin ikincisi bugün sona erecek.
 
Tercih işlemleri, öğrenci ve velisi tarafından "https://e­-okul.meb.gov.tr" internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüğünden yapılabilecek. Tercihler, ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacak.
 
Yerleştirmeye esas nakil döneminde herhangi bir tercihine yerleşen öğrenci, önceki yerleştiği okul hakkından vazgeçmiş sayılacak.
 
Yerleştirmeye esas ikinci nakil sonuçları, 10 Ağustos Cumartesi günü duyurulacak. Böylece merkezi olarak yürütülen ana yerleştirme süreci tamamlanacak.
 
Daha sonra hiçbir okula yerleşemeyen öğrenciler için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvuruları alınacak ve 6 Eylül'de yerleştirme süreci tümüyle sona erecek.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.