"ÇABALARINIZDA YALNIZ DEĞİLSİNİZ..."  

"ÇABALARINIZDA YALNIZ DEĞİLSİNİZ..."

Uzaktan eğitimin son haftasında video konferansla gerçekleştirilen 'Ziya Öğretmen ile Eğitim Buluşmaları'nın adresleri Bingöl, Giresun ve Bayburt oldu. Her üç kentteki öğretmenler projelerini, hayallerini, deneyimlerini Ziya Öğretmen ile paylaştı.

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 'Ziya Öğretmen ile Eğitim Buluşmaları' programı kapsamında Bingöl'deki meslektaşlarının evine konuk oldu. 
 
Bakan Selçuk toplantı vesilesiyle merkez üssü Karlıova olan 5.7 büyüklüğünde bir deprem yaşayan Bingöl'e bir kez daha geçmiş olsun dileklerini iletti. Selçuk, depremde hayatını kaybeden güvenlik korucusu Cengiz Pullu'ya rahmet, yaralanan vatandaşlara şifa dileklerini sundu. 
 
"Öğretmen arkadaşlarım tek tek öğrencileriyle ilgilenerek uzaktan eğitim sürecindeki yükü omuzladı" diyen Selçuk, Bakanlığın da öğretmenlerin donanımı, mesleki gelişimleri için çaba gösterdiğini ifade etti. 
 
İlkokul öğretmeni Büşra Beçene, Yedisu'da okullarının bahçesine kurdukları deprem çadırlarından katıldı toplantıya... Tüm zorluklara rağmen öğrencilerinin her an yanında olmak için gösterdiği gayreti anlattı. 
 
Bakan Selçuk, öğretmenlerin bu bölgede yaptıkların işlerin çok değerli olduğunu belirterek her türlü destekle yanlarında olduklarını vurguladı. 
 
Uzaktan eğitim tamamlanırken Bingöllü öğretmenleri okulların açılacağı ilk günün heyecanı sarmıştı. Öğretmenler öğrencilerinin halay çekmek istediklerini, uçan balonlara yapacakları etkinlikleri yazıp göğe bırakacaklarını, fidan dikeceklerini, açık hava sineması için hazırlıklarını anlattı. 
 
Bakan Selçuk, çocukların ruhlarına dokunmanın her şeyden önemli olduğunu belirterek tüm bu yapılanların da eğitimin bir parçası olduğunu kaydetti. Selçuk, "Öğrencilerinizle sohbet etseniz bu Türkçe dersidir. Bir fidan dikseniz bu hayat bilgisi dersidir. İnanın sizleri dinledikçe gözüm hiç arkada kalmıyor. Bütün çabalarınızda yalnız olmadığınızı bilin. Biz buradayız, sizin hizmetinizdeyiz. İmkânlar ölçüsünde ne gerekiyorsa yapmaya talibiz. İnşallah bu süreci birlikte atlatıp okullarımızı sağlıkla açacağız." dedi. 
 
Giresun'da yöresel ezgiler
'Ziya Öğretmen ile Eğitim Buluşmaları' programı kapsamında Giresun'daki meslektaşları ile bir araya gelen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, onlara tüm emekleri için teşekkür etti.
 
Bakan Selçuk, gerçekleştirilen bu toplantıların, alınan kararların ve yürütülen projelerin sahayla uyum sağlaması açısından çok faydalı olduğunu, meslektaşlarının önerilerinin büyük önem taşıdığını belirtti.
  
Programın başında 'Giresun Karşılaması' vardı. Tarih öğretmeni Salih Uzun'un oğlu ve yeğenleri kemençe eşliğinde yöresel kıyafetleriyle küçük bir gösteri sundu. Kemane öğretmeni Tufan Aksoy da müziğiyle toplantıya renk kattı.
 
Uzaktan eğitim sürecine ilişkin deneyimlerini paylaşan öğretmenler, evde geçen zamanda mesleki gelişimlerine yaptıkları katkıları anlattı. 
 
Giresun'da öğrenci takımlarının yürüttüğü robot, insansız hava aracı gibi projeler hakkında bilgi veren öğretmenler, MEB Robot Yarışması'nın kentte yapılmasını istedi. Öğrencilerin bu çalışmalarından duyduğu memnuniyeti dile getiren Bakan Selçuk, Anadolu şehirlerinde bu tür organizasyonların daha çok sahiplenildiğini ifade ederek başlangıç olarak Giresun robot takımı ile EBA TV'de yayımlanmak üzere çalışmalar yapılabileceğini söyledi.  
 
Yurduşen Konank ise Ziya Öğretmen için hazırladıkları karikatürü paylaştı. Daha önce bir televizyon programında çocukluk hayalinin tır şoförü olmak olduğunu paylaşan Bakan Selçuk, büyük bir eğitim tırının direksiyonunda elinde meşale ile çizilmişti. Karikatürü çok beğendiğini söyleyen Selçuk, öğretmenlere teşekkür etti. 
 
Ziya Öğretmen karne gününde Bayburt'taydı
Bayburt da Ziya Öğretmeni türkülerle karşıladı. Müzik öğretmeni Ezgi Odabaş saz eşliğinde Bayburt yöresinden bir türkü seslendirdi. 
 
Bayburt'taki tüm öğretmenlerin mesleki gelişim konusundaki taleplerini dinleyen Bakan Selçuk, hepsinin en kısa zamanda hayata geçirileceği müjdesini verdi. 
 
Uzaktan eğitim sürecinde teknoloji bağımlılığı konusunda endişeler taşıyan öğretmenlere Bakan Selçuk şöyle yanıt verdi: "EBA'da 'Teknoloji bağımlılığı nasıl önlenir?', 'Çocukların hangi yaşta ne kadar teknoloji ile ilişkisi olmalıdır?' bu konuda dokümanlar var. Buradan faydalanabilirsiniz. Ancak ben teknolojiyi bir bıçak gibi görüyorum. Bu konuyu tamamen zararlı olarak ele almak doğru değil. Ne için kullandığınız önemli. Teknoloji, amaca bağlı olarak çok yararlı olabilir. Her şeyi yerli yerince değerlendirmekte fayda var." 
 
Bakan Selçuk'a bir hediye de Bayburt'tan geldi. Görsel Sanatlar öğretmeni Zeynel Abidin Öztürk ahşap üzerine yakma tekniği kullanılarak Bakan Selçuk'u resmettiği tabloyu en kısa zamanda kendisine ulaştıracağını belirtti.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.