BAKAN SELÇUK, ŞIRNAK'TA ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU  
BAKAN SELÇUK, ŞIRNAK'TA ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

BAKAN SELÇUK, ŞIRNAK'TA ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

Temaslarda bulunmak üzere Şırnak'a giden Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Bilim ve Sanat Merkezi'nde öğrencilerle sohbet etti, "Ziya Öğretmen ile Eğitim  Buluşmaları" kapsamında meslektaşları ile bir araya geldi.


Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'u havalimanında Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan ile Şırnak Milletvekili Rizgin Birlik karşıladı. Şırnaklı hayırsever iş insanları ve sivil toplum kuruluş temsilcileriyle kahvaltıda bir araya gelen Selçuk, eğitime katkı sunanlara plaket verdi.

Daha sonra Şırnak Valisi Pehlivan'ı makamında ziyaret eden Selçuk, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, eğitim meseleleri ile alakalı değerlendirme yapmak için Şırnak'a geldiklerini söyledi.

Bakan Selçuk, şunları kaydetti:

"Şırnak'ın eğitim meselelerine parmak basmak, emarını çekmek için geldik. Netice itibariyle kısa ve orta vadede hedefleri gözden geçirmek, istişarelerde bulunmak için buradayız. Bu çalışmalar neticesinde de Şırnak'ın eğitim vasıtasıyla kalkınmayı, ekonomiyi ilerletebilmesi için neye ihtiyaç duyulduğu görüş alışverişi içinde değerlendireceğiz. Burada yaptığımız değerlendirmeler sonucunda da Ankara'ya döndüğümüzde bu işlerin gereği olan alışverişler hususunda arkadaşlarımızla çalışmalar yapacağız. Burada daha güzel bir eğitim geleceği plan ve projeler kurup, mesafe alacağız."

Ziyaretin Şırnak'a hayırlı olması temennisinde bulunan Selçuk, kentteki öğrencilerin mutlu bir eğitim sürecini hızlandırma gayreti içinde olacaklarını sözlerine ekledi.

Bakan Selçuk daha sonra kaymakam ve ilçe milli eğitim müdürleriyle düzenlenen değerlendirme toplantısına katıldı.

Selçuk, kentteki temasları kapsamında Şırnak Üniversitesi 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi Salonu'nda düzenlenen "Ziya Öğretmen ile Eğitim Buluşmaları" programına katıldı.

Bakan Selçuk, sohbet ettiği öğretmenlere mesleki tecrübelerini anlattı ve eğitim planlamalarına ilişkin paylaşımlarda bulundu.

Bilim ve Sanat Merkezini de ziyaret eden Selçuk, müzik, robotik, resim, görsel sanatlar ve bilişim atölyesindeki öğrencilerle sohbet etti.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.