BAKAN SELÇUK, KİLİS VE HATAY'DA ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU  
BAKAN SELÇUK, KİLİS VE HATAY'DA ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

BAKAN SELÇUK, KİLİS VE HATAY'DA ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Kilis ve Hatay'da öğrenci, öğretmen ve hayırseverler ile bir araya geldi.

Haftasonu il ziyaretlerine Kilis ile başlayan Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Valilik ziyaretinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu. Bakan Selçuk, Kilis'in kendine özgü imkanları ve problemleri olduğunu, bütün bunları yerinde görüp değerlendirmek üzere ziyaret gerçekleştirdiklerini belirtti.
 
Özellikle eğitim konusunda Kilis'in geleceğinin nasıl planlanacağı ve ne tür hazırlıklar yapılacağı konusunda görüşmeler yapılacağını aktaran Selçuk, mevcut imkansızlıkların giderilmesi noktasında birtakım fikir alışverişlerinde bulunacaklarını kaydetti.
 
Kilis Belediyesi'ni ziyaret eden Bakan Selçuk, Kilis'in son yıllarda önemli bir kardeşlik örneği gösterdiğini söyledi.
 
Kilis'in hoşgörülü ve misafirperver bir kent olduğunu ifade eden Selçuk, şöyle devam etti: "İnşallah burada hep birlikte Kilis'te eğitime nasıl çıta atlattırırız konusunda büyük mesafeler alacağız. Beraber yaptığımız değerlendirmelerde bunu gösteriyor. Ekonomisi, sosyal, kültürel ve eğitim hayatıyla çok daha güzel bir Kilis için hepimiz bu yola hazırız, gereğini birlikte yapacağız."
 
Hayırseverlerden eğitime katkı
Selçuk, ardından da Kilis Polisevinde hayırsever iş adamlarıyla toplantı gerçekleştirdi. Toplantının ardından Selçuk, okul yapımı için arsa bağışlayan hayırseverlere teşekkür plaketi verdi. Bakan Selçuk, okul yapımı için 51 dönüm arsa bağışı yapan hayırsever Tosyalı ailesiyle Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol törenine iştirak etti.
 
Bakan Ziya Selçuk, Suriye sınırının sıfır noktasındaki Gülbaba Zeynep Yıldırım Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'na da bir ziyaret gerçekleştirdi. Burada sınıfları tek tek dolaşan, öğrenciler ve öğretmenlerle sohbet eden Selçuk, daha sonra "Ziya Öğretmen ile Eğitim Buluşmaları"nda Kilis'te görev yapan meslektaşlarıyla bir araya geldi.
 
Bakan Selçuk'un Pazar günü programında Hatay'da ziyareti vardı. Selçuk, ilk olarak İskenderun ilçesinde hayırseverler, iş insanları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle kahvaltıda buluştu. Toplantıda Selçuk, eğitime katkıda bulunan hayırseverlere teşekkür plaketi verdi. Daha sonra İskenderun Belediyesi'ne giden Bakan Selçuk, çalışmalar hakkında bilgi aldı.
 
İskenderun Lisesi bahçesindeki tarihi taş binayı da ziyaret eden Selçuk, buranın sadece bir okul binası olmadığını söyledi. Binanın bu coğrafyanın bir sosyal sermayesi olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirten Selçuk, "Burada bir kültür merkezi ve kütüphane gibi şu an netleşmemekle beraber hizmet yapılabilmesi imkanını birlikte değerlendiriyoruz. Bu konuya hepimiz oldukça sıcak bakıyoruz ve netice itibariyle el birliğiyle burayı güzelleştirme konusunda kararlıyız." şeklinde konuştu.
 
Bakan Selçuk, Hatay Valisi Rahmi Doğan'ı ziyaret ederek, burada gazetecilere açıklamalarda bulundu. Selçuk, Hatay'ın eğitim meselesini masaya yatırmak ve eğitimin çok yönlü değerlendirilmesi konusunda görüş alışverişinde bulunmak için kentte olduklarını söyledi.
Bakan Selçuk, şöyle devam etti: "Hatay'da eğitim meselesini yükseltmek ve çocuklarımızın geleceğe daha umutlu olarak bakması konusunda gereken her türlü tedbiri almak vazifemizdir. Biz Millî Eğitim Bakanlığı olarak bu anlamda dersimizi çalışıyoruz, ödevlerimizi yapıyoruz ve daha da başarılı olabilmek içinde yerinde gözlemler yaparak, istişarelerde bulunarak birtakım çalışmaları yapmayı önemsiyoruz."
 
Yerinde yaptıkları değerlendirmelerin çok daha somut planlamalar oluşturulmasını sağladığını aktaran Selçuk, kentteki çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür etti. Bakan Selçuk, gereken her türlü ihtiyaç konusunda daha yüksek bir farkındalıkla gayret göstereceklerini de söyledi. Konuşmaların ardından Bakan Selçuk, "İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı"na katıldı.
 
Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un Hatay'daki bir diğer programı da "Ziya Öğretmen ile Eğitim Buluşmaları" idi. Bakan Selçuk, etkinlik öncesi Kültür ve Turizm Bakanlığı 2019 Özel Ödülü'ne layık görülen Antakya Medeniyetler Korosu'nun seslendirdiği eserleri dinledi. Antakya Medeniyetler Korosu Derneği Başkanı Yılmaz Özfırat'ı tebrik eden Selçuk, koro üyeleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.